NIEUWS

NIEUWS

ZIJ-KANT BREDENE SCHENKT € 250,00 AAN VILLA VIP

NieuwsGeplaatst door Renée 13 jan, 2019 15:19:21

Telkenjare organiseren de vrouwen van zij-kant Bredene een worstenkaarting voor het goede doel. De opbrengst van de laatste kaarting werd zaterdagmorgen overhandigd aan Leslie en Jef, het zorgkoppel van Villa Vip in Bredene.

Een delegatie van de progressieve vrouwenbeweging kreeg een rondleiding in dit sociaal initiatief waar jongvolwassenen met een beperking samenwonen met het zorgkoppel. De vrouwen van zij-kant Bredene maakten er kennis met enkele bewoners en ontdekten er de vele mogelijkheden die hen worden geboden. Zo probeerden ze de sporttoestellen op de zolderverdieping uit en bezochten ze de persoonlijk ingerichte kamers van de zorgbehoevende jongeren.

Zij-kant Bredene maakte van dit bezoek gebruik om de opbrengst van de laatste worstenkaarting voor het goede doel te overhandigen aan Leslie en Jef. Het zorgkoppel ontving een aankoopbon ter waarde van € 250,00, te besteden bij de sportwinkel Decathlon.

Na de rondleiding werd er nog nagepraat over het sociaal project Villa Vip bij een lekkere kop koffie en werd er een passende boodschap geschreven in het gastenboek.  • Reacties(0)//blog.zijkantbredene.be/#post40

KAARTEN VOOR FILM “MAUDIE” BESCHIKBAAR !

NieuwsGeplaatst door Renée 16 dec, 2018 14:34:35


KAARTEN VOOR FILM “MAUDIE” BESCHIKBAAR !

Zoals reeds eerder gemeld via onze Nieuwsbrief, brengt de progressieve vrouwenbeweging zij-kant, afdeling Bredene, op donderdagavond 31 januari a.s. om 20 uur de jaarlijkse filmvoorstelling in het MEC Staf Versluys. Deuren open om 19 uur 30.

Dit jaar heeft het bestuur gekozen voor de film “MAUDIE”. Deze vertelt de ongelooflijke liefdesgeschiedenis van een artritische vrouw (Sally Hawkins) aangesteld als huishoudhulp bij een eenzame visser (Ethan Hawke). In werkelijkheid blijkt Maudie een zeer povere hulp te zijn, en vult ze haar tijd met het levendig en kleurrijk beschilderen van de muren. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Canadese schilderes Maud Lewis, overleden in 1970.

Inmiddels zijn de inkomkaarten voor deze film beschikbaar bij de bestuursleden van zij-kant Bredene :

- Ulrike De Ridder (coördinator) : ulrike.deridder@telenet.be

- Dominique Van Deursen (secretaris/penningmeester) : dominique.vandeursen@skynet.be

- Renée Degruyter (public relations) : renee.degruyter@gmail.com

- Francoise Praet (beeldmateriaal) : prafra@telenet.be

- Kimberly Rousselle : kimberleyrousselle@hotmail.com

- Chris Marvellie : chris.marveillie@live.be

- Veronique Descheemaecker : vero.descheemaecker@telenet.be

- Vera Rathé : verarathe@icloud.com

Je betaalt € 8,00 per persoon voor weerom een mooie filmavond.

ZIJ-KANT BREDENE SCHENKT AANKOOPKAART VAN € 250,00 aan VILLA VIP

Jaarlijks organiseert de Bredense afdeling van zij-kant een worstenkaarting ten voordele van het goede doel. De opbrengst van de kaarting in oktober jl. gaat naar het sociaal initiatief Villa VIP te Bredene.

Het bestuur van zij-kant zal op zaterdag 12 januari a.s. om10 uur een bezoek brengen aan Villa VIP die personen met een beperking opvangt, en er een aankoopkaart bij Decathlon ten belope van € 250,00 overhandigen.

Ben je als lid van zij-kant Bredene geïnteresseerd om dit bezoek mee te maken, stuur dan tijdig een e-mailtje naar dominique.vandeursen@skynet.be om je aanwezigheid te melden.  • Reacties(0)//blog.zijkantbredene.be/#post39

ZIJ-KANT BREDENE ZOEKT QUIZZERS

NieuwsGeplaatst door Renée 02 nov, 2018 11:48:01

Traditiegetrouw organiseert de gemeente Bredene ook dit jaar de Quiz voor Erkende Bredense Verenigingen. Deze grijpt plaats op woensdagavond 5 december a.s om 19 uur 30 in het MEC Staf Versluys.

Zij-kant Bredene zal even traditiegetrouw deelnemen aan deze quiz en zoekt daarom niet alleen dames, maar ook heren met een brede algemene kennis. Er wordt deelgenomen in groepjes van maximaal drie personen. Meerdere groepen per deelnemende vereniging zijn mogelijk.

Je weet heel wat over sport, actualiteit, film, muziek en ook Bredene, dan ben je de juiste vrouw/man op de juiste plaats. Aarzel niet om contact op te nemen met zij-kant secretaris Dominique Van Deursen. Stuur haar een e-mail met je gegevens : dominique.vandeursen@skynet.be.

Alvast een dikke merci. Zo steun je niet alleen onze vereniging, maar garanderen we je ook een plezante en leerrijke quizavond.

Tot dan !

Het bestuur van zij-kant Bredene

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JAARLIJKSE FILMVOORSTELLING : MAUDIE

Noteer alvast de volgende datum in jullie nieuwe agenda voor het volgend jaar : donderdagavond 31 januari 2019. Dan presenteert zij-kant Bredene de jaarlijkse filmvoorstelling in het MEC Staf Versluys.

In primeur kunnen we jullie alvast vertellen dat het bestuur opnieuw geopteerd heeft voor een biografie met drama : MAUDIE.

Maudie vertelt de ongelooflijke liefdesgeschiedenis van een artritische vrouw (Sally Hawkins) aangesteld als huishoudhulp bij een eenzame visser (Ethan Hawke). In werkelijkheid blijkt Maudie een zeer povere hulp te zijn, en vult ze haar tijd met het levendig en kleurrijk beschilderen van de muren. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Canadese schilderes Maud Lewis, overleden in 1970.

Hou alvast jullie e-mails in de gaten, want jullie krijgen als eersten het nieuws wanneer de inkomkaarten beschikbaar zullen zijn.  • Reacties(0)//blog.zijkantbredene.be/#post38

WORSTENKAARTING VOOR HET GOEDE DOEL : DEELNAMEKAARTEN NU VERKRIJGBAAR !

NieuwsGeplaatst door Renée 25 aug, 2018 12:51:59

Vanaf heden zijn de deelnamekaarten voor de traditionele WORSTENKAARTING van zij-kant Bredene verkrijgbaar bij de bestuursleden van de vereniging.

Zoals eerder gemeld, gaat de WORSTENKAARTING dit jaar door op zondagmorgen 30 september a.s. vanaf 10 uur 30 in de cafétaria van het Sportcentrum "Ter Polder" aan de Spuikomlaan 21 te Bredene.

Een deelnamekaart kost €1,50 en is goed voor één partijtje kaartspelen.

De kaarten zijn te verkrijgen bij de volgende bestuursleden van zij-kant Bredene :

- Ulrike De Ridder (coördinator) : ulrike.deridder@telenet.be

- Dominique Van Deursen (secretaris/penningmeester) : dominique.vandeursen@skynet.be

- Renée Degruyter (public relations) : renee.degruyter@gmail.com

- Francoise Praet (beeldmateriaal) : prafra@telenet.be

- Kimberly Rousselle : kimberleyrousselle@hotmail.com

- Chris Marvellie : chris.marveillie@live.be

- Veronique Descheemaecker : vero.descheemaecker@telenet.be

- Vera Rathé : verarathe@icloud.com  • Reacties(0)//blog.zijkantbredene.be/#post37

Zij-kant Bredene zoekt deelnemers voor Waterfront 2018 !

NieuwsGeplaatst door Renée 26 feb, 2018 14:23:36

Na Lichtfront in 2014, de start om 100 jaar WO I te herinneren, viert men nu met Waterfront 2018 het einde van de eerste wereldoorlog.

Op 29 juni 2018 zullen tussen de havengeul van Oostende tot aan Zeebrugge, over een afstand van 21 km, 3.000 bootjes tezelfdertijd de waterlijn opfleuren. Dit grootse evenement wordt rechtstreeks uitgezonden op televisie en omkadert door radio Gaga.

Ook langs het Bredense strand zullen heel wat bootjes te water gelaten worden. Hiervoor worden er 1.000 deelnemers verwacht, 2 personen per bootje.

Het ‘Waterfront’-bootje is geïnspireerd op een origami-bootje en is vervaardigd uit een duurzaam PVC-coated meerkleurig textiel met een glossy finish. Het bootje is anderhalve meter lang en weegt volledig geassembleerd maximaal vier kilogram. De studenten-ontwerpers dachten ook aan een ‘tweede leven’ voor het bootje in de vorm van een veelzijdige en comfortabele zitzak.

Hoe verloopt Waterfront!

Om 18u00 worden u en uw 'bootjespartner' verwacht op het instappunt in uw gemeente.

Voor Zij-kant Bredene is dit strandpost 2.

De plaatsverantwoordelijke geeft u een bootje, een draagtas met instructies, schrijfgerief en de naam van het oorlogsslachtoffer aan wie uw bootje wordt opgedragen.

De verantwoordelijke begeleidt u beiden naar een specifieke plaats langs de bootjeslijn.

Samen maakt u het bootje klaar: u schrijft er de naam op van het oorlogsslachtoffer en eventueel een persoonlijke, hoopvolle boo(t)dschap.

Op het afgesproken signaal, stappen u en uw 'bootjespartner' kniediep in zee waar het bootje gedurende 15 minuten wordt vastgehouden.

Na afloop vertrekt u met uw verantwoordelijke en neem u het bootje terug mee naar het instappunt.

U wordt eigenaar van het bootje dat u als aandenken meeneemt naar huis.

Benieuwd wat dit alles nog meer inhoudt of wil je deel uitmaken van dit uniek evenement ? Zoek een 'bootjespartner', een persoon met wie u het Waterfrontbootje vasthoudt.

Hou hierbij rekening met de minimumleeftijd van 10 jaar !!

Meer info : https://www.gonewest.be/nl/gonewest/waterfront

Wanneer u zich inschrijft, doe het dan via Zij-kant Bredene :

Ulrike.deridder@telenet.be (coördinator Zij-kant Bredene)

Dominique.vandeursen@skynet.be (secretaris Zij-kant Bredene)

  • Reacties(0)//blog.zijkantbredene.be/#post36

zij-kant eist meer vrouwen in lokale politiek

NieuwsGeplaatst door Renée 13 feb, 2018 21:16:33
De progressieve vrouwenbeweging zij-kant pleit ervoor om bij de lijstvormingen voor de lokale verkiezingen het ritssysteem toe te passen voor de volledige lijst en nadien een 50/50-verdeling toe te passen van vrouwen en mannen in alle deputaties en schepencolleges. Vrouwen worden nog altijd minder verkozen dan mannen en ze raken ook minder snel tot in de hoogste machtsregionen.


Zij-kant nam de vertegenwoordiging van vrouwen op gemeente- en provincieniveau onder de loep volgens de situatie in augustus 2017. Ze deed dat aan de hand van de overheidsgegevens in databank Pinakes. Wat blijkt? Het aandeel vrouwen wordt schaarser naarmate het machtsniveau stijgt.

De Belgische OCMW-raden bestaan al voor de helft uit vrouwelijke raadsleden: 2.890 op 5.779. Maar in de gemeenteraden daalt hun aantal tot 37 procent, en in de schepencolleges is dat nog maar 34 procent. Amper 1 op de 6 burgemeesters is een vrouw: 98 op 614. Dezelfde evolutie is te zien op provincieniveau. Terwijl de provincieraden 41 procent vrouwen tellen, is 29 procent van de gedeputeerden en amper 1 op de 10 gouverneurs (enkel in de provincie Antwerpen) een vrouw.

Nochtans is er een wettelijke verplichting om evenveel vrouwen als mannen op de kieslijsten te zetten, en bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 wisselden de geslachten elkaar ook netjes af op de eerste twee plaatsen. Die gendergelijkheid op de lijsten werd echter niet weerspiegeld in de effectieve mandaten. Zij-kant wijst erop dat vrouwen gemiddeld lager op de lijsten staan dan mannen.

Het "old boys network" bestaat nog

In 2012 werd 80 pct van de lijsten aangevoerd door mannen. Daarnaast gaan voorkeurstemmen traditioneel nog vooral naar mannen en speelt volgens de progressieve vrouwenbeweging nog altijd de invloed van het "old boys network" bij de verdeling van de zetels na de verkiezingen.

Zij-kant pleit met de slogan #MaakPlaats voor de invoering van het ritssysteem voor alle kieslijsten in Vlaanderen. Dat is eerder al wettelijk beslist in Brussel en Wallonië. Partijen moeten actief op zoek gaan naar meer vrouwelijke lijsttrekkers, en ook de campagnemiddelen moeten gelijk verdeeld worden tussen vrouwen en mannen, luidt het. Daarnaast vraagt de vrouwenbeweging een verplichte pariteit bij de samenstellingen van de nieuwe schepencolleges en provinciale deputaties.

Bron : Rik Arnoudt, Belga (overgenomen van VRT NWS)

  • Reacties(0)//blog.zijkantbredene.be/#post35

zij-kant Bredene nodigt uit tot voordracht over "Emoconie"

NieuwsGeplaatst door Renée 13 feb, 2018 21:13:10


  • Reacties(0)//blog.zijkantbredene.be/#post34

Zij-Kant schenkt opbrengst…

NieuwsGeplaatst door Renée 03 jan, 2018 21:10:15
Op 8 oktober organiseerde zij-Kant Bredene hun jaarlijkse worstenkaarting in de cafetaria van het zwembad ‘Chez Amond’ dit t.v.v. het goede doel.
Zaterdag 30 december 2017 overhandigden de dames van zij-Kant Dominique Van Deursen, Ulrike De Ridder, Kimberley Rousselle en Françoise Praet een cheque van 250 EUR aan het ontmoetingscenter ‘Ont-Moet’ in de Duinenstraat 106 in Bredene.

(Tekst & foto : www.nieuwsbredene.be)

  • Reacties(0)//blog.zijkantbredene.be/#post33

Zij-kant steunt Zorghuis Oostende

NieuwsGeplaatst door Renée 26 dec, 2017 14:51:43

Progressieve vrouwenbeweging zij-kant Bredene organiseert jaarlijks een worstenkaarting waarvan de opbrengst geschonken wordt aan een plaatselijk goed doel.

“Dit jaar steunen we het Zorghuis Oostende, een “bijna-als-thuis”-huis waar de kankerpatiënten tijdens hun oncologische behandeling kunnen verblijven, wanneer het thuis even niet meer lukt”, aldus Dominiek Van Deursen van zij-kant Bredene.
“De werking van het zorghuis wordt geleid door enkele professionele krachten, aangevuld met tal van vrijwillige medewerkers”, legde Johan Valcke, voorzitter van het Zorghuis, na ontvangst van de cheque ter waarde van 250 euro uit.
Op de foto herken je v.l.n.r. Renée Degruyter, Chris Marvellie, Dominique Van Deursen, Johan Valcke van het Zorghuis, Françoise Praet en Ulrike De Ridder.

(Tekst MM)  • Reacties(0)//blog.zijkantbredene.be/#post32

zij-kant Bredene presenteert de film "A UNITED KINGDOM"

NieuwsGeplaatst door Renée 27 nov, 2017 19:59:59

Toegangskaarten voor de film én een gratis consumptie zijn vanaf heden te verkrijgen aan € 8,00 bij:

- Ulrike De Ridder (coördinator) : ulrike.deridder@telenet.be

- Dominique Van Deursen (secretaris/penningmeester) : dominique.vandeursen@skynet.be

- Renée Degruyter (public relations) : renee.degruyter@gmail.com

- Francoise Praet (beeldmateriaal) : prafra@telenet.be

- Kimberly Rousselle : kimberleyrousselle@hotmail.com

- Chris Marvellie : chris.marveillie@live.be

- Veronique Descheemaecker : vero.descheemaecker@telenet.be

- Vera Rathé : verarathe@icloud.com  • Reacties(0)//blog.zijkantbredene.be/#post31
Volgende »